Székelyek, nem vagytok szabadok! - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2019. december 18., szerda

Székelyek, nem vagytok szabadok!

Amikor Magyarországról és Erdély más részeiről is székely kisebbségnek neveznek minket, általában azok, akik sajnos szorványba kerültek, vagy csak azért, mert Székelyföldet, mint önálló területi régiót sőt mondhatjuk most nemzeti régiót nem ismernek el, ilyenkor csak nekünk nyílik ki a bicska a zsebünkben?

Benke Csaba - Székely Leszek 2021 Mozgalom

A székelyeknek nem Románia a hazájuk, hanem konkrétan SZÉKELYFÖLD! Nem azért nevezik Székelyföldet így hogy itt románok vagy többségben magyar népek élnének hanem a magyar nemzet részét (de nem a nép részét) képező ÖNÁLLÓ NÉP a székelység él ma is közel 80%-os TÖBBSÉGBEN! Amikor a székelynek azt mondják népszámláláson, hogy ő bizony magyarnak vallja magát akkor elveszik az önálló nemzeti identitását a székelyt, tehát a magyar nemzeti identitást használják fel a székely ellen, és ezt nem értik meg, hogy a székely nemzeti identitásban alapból benne van a magyar is.

Aki ismeri a székelységet, az tudja, hogy a székelység a magyar nemzet legkiválóbb katona nemzete volt egészen 1848-ig amikor Agyagfalván egy puccsnak nevezhető dologgal megszüntették magát a SZÉKELY NEMZET fogalmát sőt később még az önálló népi státuszunkat is megkérdőjelezték és még akkor is arra bíztatták a székelységet, hogy tagadják meg a saját nemzeti identitásukat amikor ezt tökéletesen és törvényesen felvállalhatták volna a hivatalos népszámlálások alkalmával. Így történt ez 2011-ben, amikor a székelységet a magyar nemzeten belül lehetett kimutatni és magyar anyanyelvű népként is írták be a románok. Tehát, aki székelynek vallotta magát az autómatikusan magyarnak is, de ha valaki csak magyarnak mondta magát azt csak magyarnak írták be így eltüntették a székely népet. Vagy nem?

Nem teljesen ugyanis egész Romániában 1665 ember vallotta magát székelynek a népszámlálások alkalmával. Tehát létezik az önálló de a magyar nemzet szerves részét képező székely nép, de számuk csak 1665 fő HIVATALOSAN ÉS NEMZETKÖZILEG IS ELISMERVE! A nemzetközi jog csak a népszámlálásokon kimutatott népek számát ismeri el, így a székelység még a saját őshonos területükön Székelyföldön sem élhet székelyként a népek önrendelkezési jogával, ezért nincs székely autonómia, nincsenek biztonságban a székely rovásírásos táblák és ezért vannak folyamatos támadások a székelyek ellen. Ezt az erdélyi magyar sajtó eltitkolja, ezt senki nem merte lehozni soha. Átverték a székelyföldön élő embereket és ebben bizony az erdélyi magyar pártok és más szervezetek kezei is benne voltak.

A mozgalmunktól kivétel nélkül mint az erdélyi magyar pártpropaganda média mint pedig maguk a pártok és szervezetek félnek és félelmükben mindenféle jelzőkkel látják el a mozgalmunkat. Voltunk mi már szekusok, ügynökök és nemzetárulók is ...éppen akasztott embernek nem mondtak minket. A véleményünket mindenhol cenzúra éri, és ezért sok ember nem tud a mozgalmunkról. Nem tudják azt, hogy fiatalok vannak benne akik fizetés nélkül, önkéntes munkával dolgoznak a közösségükért, dolgoznak, hogy felépítsenek egy új mozgalmat egy új XXI.századi nemzeti konzervatív és demokratikus vonalat hozzanak be a székely közéletbe, ahol ma a politikai bohóckodások és az egyet előre és kettőt hátra féle megalkuvó, káros és elavúlt politikai irányvonalak vannak.

A mi feladatunk az, hogy a civil emberekkel közösen formáljuk ezeket a pártokat, szervezeteket a székely nép igényei felé és ne a személyes érdekek, pártérdekek uralják őket. Undorító és elfogadhatatlan az az erdélyi magyar politika, ami ma most van. Mindenki a rendszerváltásról beszél, de ezek a pártok nem hoztak el semmi rendszerváltást, csak módszert váltottak, ugyanis a kommunizmusban lopott egy ember most meg lop 100 ember.

Azt mondják ezek, hogy szabadságot hoztak nekünk? Hol a francba élünk szabadon, amikor ártatlan székely fiatalokat zárnak be börtönbe koncepiós perekben? Hol élünk szabadon, amikor üldözik a magyar nyelvet, felíratokat? Ne mutogasson senki az oláhokra mert a sajátjaink is ezt teszik! Amíg a sajátjaink között nem teszünk rendet és minden rendszerhez alkalmazkodókat el nem tüntetjük innen addig nincs Székely Szabadság!

Azt mondta nekünk az SZNT alelnöke Ferencz Csaba, hogy legalább véleménynyílvánítási szabadság van. Na ezt is cáfolnunk kellett, ugyanis ha az lenne akkor a mozgalmunk véleményét is láthatnák az emberek az erdélyi magyar médiában, de nem látják, mert nincs ezen a téren sem szabadság!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here