Botrány az MPP-ben! Az RMDSZ pénzeli az MPP-t? Megkérdeztük az MPP elnökét! - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2020. január 12., vasárnap

Botrány az MPP-ben! Az RMDSZ pénzeli az MPP-t? Megkérdeztük az MPP elnökét!


Az Átlátszó Erdély számos esetben csapott oda az RMDSZ-nek és most az MPP is sorra került, ahol olyan eltitkolt dolgok derülhettek ki, hogy az MPP már az RMDSZ fiókpártja lehet, ugyanis az Átlátszó Erdély szerint több MPP-s képviselő azt nyilatkozta, hogy az RMDSZ pénzügyi támogatásával él még az MPP.

Kép forrása: Székely Hírmondó - RMDSZ MPP tárgyalás az EP választások előtt.

Megkérdeztük Mezei János MPP elnököt, de a mai napig sem válaszolt a kérdéseinkre, ellenben az Átlászó Erdélynek azt nyilatkozta, hogy semmilyen pénzügyi támogatást nem kapnak az RMDSZ-től. A Székely Szó a következő kérdéseket tette fel Mezei Jánosnak:
  •        Ön szerint az emberek fejében nem az körvonalazódik ki, hogy az MPP-t az UDMR szőrőstől-bőröstől felvásárolta?
  •        Abban az esetben ha az EMNP-vel fognak fúzionálni, akkor is fognak RMDSZ listán indítani képviselőket a Román Parlamentbe?

Az erdélyi magyarság az úgynevezett rendszerváltás után folyamatosan át van verve minden választáson, ugyanis az erdélyi magyar pártok nem úgy viselkednek, mint egy közképviselet, hanem a saját kis pogácsájukat sütögeik amiből az erdélyi magyar civilek semmit sem kapnak.

Ez a folyamat a Székely Leszek 2021 Mozgalom szerint oda fog kerülni, hogy az erdélyi magyarság és székelység vagy magyar-román közös pártokra fognak szavazni vagy a kevésbé soviniszta román pártokra fogják leadni a szavazatukat. Szerintük teljesen meg kell szüntetni az elmúlt 30 év erdélyi magyar pártjait és egy olyan közképviseletet kell összegyúrni ahol minden korábbi párt képviselőiből és kiegészítve ezt a politikai civilszervezetekkel, mozgalmakkal egyenlő számban kell képviselőket tenni ebbe az egységet hírdető közképviseletbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here