Lehet-e migráns a székely, ha külföldön dolgozik? - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Politikai blog, vélemények, kritikák, beszámolók, érdekességek...

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2020. január 30., csütörtök

Lehet-e migráns a székely, ha külföldön dolgozik?


 Senki ne haragudjon azért ránk, hogy ezt a témát mi is elővesszük. Igazából lassan három napja gondolkodtam ezen a témán, hogy érdemes lenne-e írni erről. A gyergyószéki Sri Lanka-i pékek esete volt az, ami ezt a cikket ihlette. A két Sri Lanka-i pék esete véleményem szerint borzasztóan eltúlzott és eszement cselekmények sorozatát hozta elő. Gyergyóditró egy része fellázadt, hogy két Sri Lankai vendégmunkást alkalmazott a helyi pékség vezetősége.A vendégmunkások család nélkül érkeztek a községbe és a tulajdonos szerint voltak már magyar és svájci vendégmunkás pékmesterek is. Feltesszük a kérdést, ezek szerint a magyar és a svájci vendégmunkások is migránsok és ha mi székelyek külföldön dolgozunk, akkor minket is jogosan neveznek a vendégmunkás helyett migránsnak? Szerintem nem helyénvaló a vendégmunkás és a migráns jelzőt keverni.

Mit ért el Gyergyóditró lehevült lakossága ezzel a műbalhéval amit szerintem egy irigységen alapuló konkurens kezdhetett ki? A média erről beszél, hogy ezek a székely emberek elég barátságtalanúl fogadják a munkavállalókat, pedig ezek nem kerítésromboló ISIS katonák, hanem VENDÉGMUNKÁSOK.

Nyílván értjük, hogy féltik a munkájukat, hogy olcsóbb munkaerő jöhet ide. Teljesen jogos a félelem, de itt jelen pillanatban 2 emberről van szó és nem több ezer emberről. Székelyföldön is, ahogy egész oláhországban munkaerőhiány van. Nyílván szükség van a mesteremberekre de ezek a mester emberek nyugaton vannak és nem itthon. Nyílván behozzák az itthoni vállalkozók a külföldi munkaerőt és akik itthon maradtak azok meg isszák ennek a levét.

Kedves Székelyek! Mielőtt felmérgelődnénk, gondoljunk 2004. dec. 5-re, amikor rólunk szavaztak az anyaországban. Akkor az volt a gyurcsányista  plakátokon, hogy mondjunk nemet az olcsó erdélyi magyar munkaerőre és 21 000 000 románnal riogattak mindenkit. Ugye ez nekünk is rosszul eset, pedig hányan dolgoztak abban az időben is Magyarországon székelyek? Csak egy kérdésem lenne a felhevült Ditróiakhoz. 2007-ben ezek szerint Gyurcsánynak igaza volt?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here