Magyarellenes provokáció Székelyudvarhelyen és Máréfalván! - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2020. január 5., vasárnap

Magyarellenes provokáció Székelyudvarhelyen és Máréfalván!


Ismeretlen tettesek fekete festékkel festették le a Székelyudvarhely és Máréfalva helységnévtáblákat. Szinte nincs olyan helységnévtábla Székelyföldön, amit az elnyomó hatalmat kiszolgáló román provokátorok le nem festették volna. Ha hasonló eset lenne a Dan Tanasă féle nyíltan soviniszta, rasszista provokátorok már a habot túrták volna a nagy gyűlölködésben a szájukon.

Fotó:Páll Róbert

Az esetet a Székely Leszek 2021 Mozgalom Jogvédelmi Kabinetje fogja kivizsgálni és indokolt esetben feljelentést tesznek rongálás és magyarellenes gyűlöletkeltés miatt. A Székely Leszek 2021 Mozgalom szerint ezek a cselekmények célzottan a székelység ellen vannak kitervelve provokatív célból. Ezeket a cselekményeket a román hatalom még támogatja is, ugyanis a szász kisebbségi elnök szerint példásan vannak kezelve a székelység és a magyarág jogai is Romániában.

Fotó: Páll Róbert

Minden ilyen magyarellenes lépést a jövőben a Székely Leszek 2021 Mozgalom összegyűjt és a jövőben az ENSZ és egyéb világszervezetek emberjogi osztályai elé fogják vinni, ismertetve ezeket a magyar és székelyellenes lépéseket.

1 megjegyzés:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here