Románia a soviniszta és magyarellenes antidemokratikus tákolmány! - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2020. január 8., szerda

Románia a soviniszta és magyarellenes antidemokratikus tákolmány!

Románia nem érdemli meg, hogy országnak nevezzük, ugyanis a nacionalista politikájukkal az antidemokratikus és soviniszta országok legfelsőbb katergóriájába tartozik, ahol még az államelnök és a miniszterelnök szájából fröcsög a nyál is a sok magyarellenes uszítástól, amelynek célja az, hogy a román népet az erdélyi magyarság és székelység ellen tudják hangolni. Ezt a tulajdonságot, már az elemi iskolákban elkezik a román gyerekek fejébe tenni, hogy a magyarok és székelyek valami jövevények és a románok voltak itt előbb. 

Kép forrása - Magyarellenesség.com

Románia magát jogállamnak nevezi, de politikai vezetők még az országuk alkotmányát sem ismerik kellőképpen, főleg nem azt a részt, amely az országban élő nemzeti közösségeknek szól. Ilyen például a 6.os cikkely.  Romániában már a Ceau korszakban elkezték azt a folyamatot, ahol a homogén román nép kialakítását célozták meg. A szászokat darabszámra adták el az anyaországuknak, néhány ezret viszont szó szerint elüldöztek az országból. A magyar anyanyelvet mai napig is korlátozzák és olyan törvényeket hoznak meg, amely egyértelmüen diszkriminatív az erdélyi magyarság és székelységre nézve. 

A Dan Tanasa féle fotelharcos gyáva provokátorok bár próbálkoznak, hogy a székely nép jogait csorbítsák de a székelyek ennél makacsabbak és nem hagyják magukat! Fel kell hívi minden  nemzetközi jogvédőszervezet figyelmét a magyarságot ért folyamatos román támadosákra és azonnali segítséget kell kérni, hogy támogassák a népek önrendelkezési jogának érvényesítését Erdély és Székelyföld esetében is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here