Ülésre készül a Székely Nemzeti Tanács - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2020. január 4., szombat

Ülésre készül a Székely Nemzeti Tanács


 Mozgósítás az aláírásgyűjtés utolsó évharmadára
Ülésre készül a Székely Nemzeti Tanács

Izsák Balázs a Székely Nemzeti Tanács Elnöke közleményében írja, hogy összehívja a Székely Nemzeti Tanács ülését Marosvásárhelyre, január 5-ére 17 órától a Kultúrpalota nagytermébe. A hagyománynak megfelelően a 2020-as évet is a madéfalvi veszedelemről való megemlékezéssel kezdjik, azaz a Székely Nemzeti Tanács soros munkaülésén a székely nemzeti ellenállás két esztendejét, és az azt lezáró madéfalvi vérengzést idézik fel. A gyűlés napirendjén szerepel a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezése, az aláírásgyűjtés helyzete, és az ezzel kapcsolatos feladatok.

Izsák Balázs a Székely Nemzeti Tanács elnöke

A Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottságának elvi döntése értelmében a küldöttgyűlés napirendjén szerepel ugyanakkor a Moyses Márton Kitüntető Cím létrehozása, az odaítélés szabályzatának elfogadása.

A Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottsága sepsiszentgyörgyi ülésén döntött a Gábor Áron-díj odaítéléséről, amelyet idén Farkas Árpád Kossuth-díjas költő vehet át. Az ünnepélyes díjátadásra a 2020-as Székely Szabadság Napján kerül sor.

A gyűlés nyilvános, minden érdeklődőt szeretettel várnak. A helyszínen a polgári kezdeményezést is alá lehet írni.

Izsák Balázs
a Székely Nemzeti Tanács elnöke

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here