A 2021-es népszámláláson, aki magát székelynek tartja ajánlott székelynek is vallja! Miért? - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2020. február 29., szombat

A 2021-es népszámláláson, aki magát székelynek tartja ajánlott székelynek is vallja! Miért?


Tudjuk a  kedves olvasó fejében most az van, hogy ez egy megosztás és a románok malmára hajtja a vizet. De NEM! Tévednek, ugyanis a legutóbbi 2011-es népszámláláson aki székelynek vallotta magát az autómatikusan magyarnak is és magyar anyanyelvű népként mutatták ki a székelységet.  Viszont aki magyarnak vallotta magát oda a székely nemzeti identitását nem írták be így egész Románia területén 1665-székely lett kimutatva és a legszékelyebb település Gyergyócsomafalva lett több mint 300 ember vallotta magát székelynek. Az erdélyi magyar pártok és az akkori Székely Nemzeti Tanács tudatosan félretájékoztatta az embereket, ugyanis van egy nemzetközi jog, ami kötelező érvényű minden népre és valószínű, hogy ennek érvényesítésétől tartottak az akkori politikai vezetők. Ez a népek önrendelkezési joga. Tehát ha a székelyek a saját területükön tehát nem Romániában de még csak nem is Erdélyben, hanem Székelyföldön székelynek vallják magukat több mint 78%-os többséget fognak felmutatni és székelyként élhetnek a népek önrendelkezési jogával, ugyanis ezzel megteremtik maguknak a jogalapot hozzá. 

Megkérdezi Ön hogy ennek mi az előnye? 

1. Megteremtődik a jogalap a népek önrendelkezési jogához székelyként.
2. Létrejön a magyar nemzeten belül az önálló székely nép. 
3. Regionális népszavazással ki lehet jelenteni a székely önrendelkezést vagy belső területi autonómiát békés eszközökkel.
4. A székely nép EU -s pénzeket pályázhat meg akár Bukarest beleszólása nélkül.
5. Hivatalos regionális nyelv lehet a magyar Székelyföldön .
6. A helyi adók nagy része helyben maradhat.
7. Saját regionális belső törvények és intézmények jöhetnek létre.
8. Rovásírásos helységnévtáblákat lehet kihelyezni törvényesen.

Ezt a felsorolást lehetne tovább is folytatni, viszont legyen mindenki azzal tisztában, hogy az erdélyi magyar pártok és talán az SZNT is ugyanazon véleményen lesz, mint 2011-ben. Nekik nem érdekük a fenti érvek érvényesítése, ugyanis amíg ezek a dolgok a levegőben felettünk lebegnek addig politikai hasznot tudnak az autonómia vagy önrendelkezési törekvésekből. 

Számos visszajelzés érkezett hozzánk erről, hogy a székely nemzeti identitás felvállalását a népszámlálásokon károsnak tekintik és a székely jelző szerintük csak ragadványnév, amit azért találtak ki, hogy a magyarságot megosszák. Szerk.megj. Annak ellenére is úgy gondolják, hogy a székely is a magyar nemzet része.  

Sokan a nép és a nemzet között sem tudnak különbséget tenni. A nemzet az népek csoportja és a népek azok önálló nemzeti identitással is rendelkezhetnek, ugyanazon nyelvet is beszélheti, ettől még a nemzet részei. Nézzünk egy példát az osztrákok német nyelven beszélnek, de ettől ők még nem németek, hanem osztrákok. 

Nézzük csak meg a 2011-es népszámlálási adatokat, az 1100-as kódnál van a magyar és 1103-as kód a székely, tehát ugyanazon csoporton belül mutatták ki.

 SEMMIFÉLE MEGOSZTÁST NEM TETT AZ AKI SZÉKELYNEK VALLOTTA MAGÁT! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here