Elkeserítő a székely nép érdektelensége! Nagy baj van! - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2020. március 2., hétfő

Elkeserítő a székely nép érdektelensége! Nagy baj van!

A Székely Nemzet Tanács - SZNT olyan amilyen, de annyi biztos, hogy ők is próbálnak egy vonalon a székelységért tenni valamit. Sok dologban nem értek egyet velük, de viszont amikor a Nemzeti Régiókról szóló Európai polgári kedeményezést elkezdték azt mondtam magamban, hogy ezt bizony nincs olyan politikai nézetkülönbség, hogy én azt mondjam, hogy nem támogatom. Egyértelműen ez a kezdeményezés a székely gazdasági autonómia előszobája lehet ha sikeres.


Elkeserít viszont az, hogy sokszor verjük a mellünket mekkora székelyek vagyunk és egy ilyen kezdeményezést 100 000 ember támogat. Már ez 1 000 000 felett kellene járjon. Ilyenkor elgondolkodom, hogy mi motiválhatja a székely embereket, hogy enyire nem érdekli a sorsuk. Beletörődtek a román rabságba? Miért olyan nehéz nekik aláírni egy ilyen kezdeményezést?

Amikor a Csíki sörgyár ingyen sört osztogatott akkor az ingyenre akkora sorok voltak, hogy nem lehetett közlekedni. Egy olyan kezdeményezésnél ami a székelységet érinti és ki kell mondani, hogy ez az autonómia előszobája, sajnos mindenki csak magával törődik. Hol van az összetartás a székelyben?
Lehet 66 párt, civílszervezet, mozgalom ha a székely ember nem tud odaállni és felvállalni a véleményét. Inkább csendben begubózunk és várjuk a csodát? Helyettünk senki nem tud semmit sem tenni. A politikusok sem, és nem biztos, hogy azért, mert nem akarnak, hanem azért mert nem látják azt az erőt ami a hátuk mögött kellene legyen.

Addíg senki ne hibáztasson egyetlen politikust sem amíg a saját lelkiismeretével el nem számol és felteszi magának azt a kérdést, hogy én mit tettem azért, hogy a munkájukat segítsem. Autonómiát akarunk de egy aláírást nem tudunk megtenni. 100 000 aláírás és azok nagy része még nem is Székelyföldön jött létre... hát tényleg itt valami nagy baj.

3 megjegyzés:

  1. Nem tartom szerencsésnek egy népet,legyen az magyar vagy székely hibáztatni azért,mert nem járul hozzá kellő létszámmal például az aláirások-gyűjtéséhez.Ennek a magyarázata az,hogy nem látja értelmét annak a sok aláirásnak. Ehelyett szivesebben kiveri a kaszáját.A valamitől való félelem annyira berekedt az emberekben,hogy nem mernek semmit tenni.Félnek,mert adott esetben nincs aki megvédje Őket Legyen türelmünk kivárni a a jogállamiságot.Most ezt az ügyet kellene segitenie, minden magyar embernek.

    VálaszTörlés
  2. Annyi megjegyzésem volna ,hogy online nem fog sikerülni összegyűjteni az aláírást :( mert sem Mari néni ,sem Juli néni nem ,,számítógépezik'' sem nem okostelefonozik, akik ezeket a ,,dolgokat'' művelik többnyire fiatalok akiknek egyréssze (nagyréssze?) külföldön van és esetleg nem is hallottak erről a kezdeményzésről.Valami formában meg kellene oldani hogy lelkes fiatalok kopogjanak be a székely emberekhez és írassák alá ,,szemékyesen'' a Mari meg a Juli nénikkel .Tisztelettel Juli néni

    VálaszTörlés
  3. Annyi megjegyzésem volna ,hogy online nem fog sikerülni összegyűjteni az aláírást :( mert sem Mari néni ,sem Juli néni nem ,,számítógépezik'' sem nem okostelefonozik, akik ezeket a ,,dolgokat'' művelik többnyire fiatalok akiknek egyréssze (nagyréssze?) külföldön van és esetleg nem is hallottak erről a kezdeményzésről.Valami formában meg kellene oldani hogy lelkes fiatalok kopogjanak be a székely emberekhez és írassák alá ,,szemékyesen'' a Mari meg a Juli nénikkel .Tisztelettel Juli néni

    VálaszTörlés

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here