Szijjártó Péter az ukrajnai magyar nyelvoktatásról egyeztetett Dmitro Kuleba, európai és euroatlanti integrációért felelős ukrán miniszterelnök-helyettessel - Székely Szó - A Székely Nemzeti Blog

Friss

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

2020. március 26., csütörtök

Szijjártó Péter az ukrajnai magyar nyelvoktatásról egyeztetett Dmitro Kuleba, európai és euroatlanti integrációért felelős ukrán miniszterelnök-helyettesselSzijjártó Péter az ukrajnai magyar nyelvoktatásról egyeztetett Dmitro Kuleba, európai és euroatlanti integrációért felelős ukrán miniszterelnök-helyettes egy videókonferencián, ugyanis a koronavírus miatt nem lehetett megoldani a mai napra tervezett találkozót.
Szijjártó Péter

Ukrajna megköszönte Magyarországnak, hogy Magyarország engedi az ukránok tranzitállását és az áruforgalmat a két ország között. Továbbá a vírus után Nagyhódosnál új határátkelőt fognak nyitni. Egyetértés van abban is hogy az M3-as autópályát elvigyék egészen az ukrán határig és az ukrán fél is biztosította a magyar félt, hogy a határtól tovább folytatják az autópálya építését.

Egyetértettek abban hogy Kárpátaljának sikertörténetnek kell lennie és jó hogy ebben egyetértés van, a következő találkozón meg megegyezésre törekednek az ukrajnai magyar nyelvi oktatás rendezéséről.

Mai nap Szijjártó péter Szófiában tárgyalni fog egy második gázvezeték behozásáról magyarországra.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here